Presentacio Hakima el Haite

Jornada “Transició energètica i gobernança”. Club de Roma.

Palau Macaya, Barcelona, 18 de març 2018.

 

El 24 de juny de 2018, a Kaliningraf, la selecció marroquina de futbol va estar a punt de descavalcar la selecció espanyola del Mundial de Rússia als vuitens de final. El Var va salvar la Roja a darrera hora. L’endemà gairebé la totalitat de la premsa espanyola no elogiava la selecció marroquina. La premsa espanyola expressava la seva estupefacció. Com Marroc podia plantar cara a la selecció espanyol? Desde la Batalla de Trafalgar no s’havia produït res de similar.

El 4 de desembre de 2018, a Katovice, Polònia, a la primera jornada de la Cop24 es presenta l’Index d’Actuacio Climàtica. Marroc està en tercera posició en compliment de l’Acord de París, després de Suècia i Lituània. Espanya, de 57 països analitzats, està en el numero 37. Dels europeus, només Grècia, Bulgària i Txèquia estan per darrera. A la prensa no hi ha cap comentari. Tampoc a la catalana, tot i que Catalunya, segurament, estaria encara més avall en el ranking.

Aquesta jornada sorgeix de la inquietut que estiguem tant enrera. Que haguem convidat a la Sra. Haquima el Haite és perque ens expliqui perquè Marroc està tan endavant.

El 2013 la Hakima el Haite va ser nomenada ministre d’Energia, Mines, Aigua i Medi Ambient. Com a tal va ser vicepresidenta, l’any 2014, de la Cop21 de la que va sortir l’Acord de París. L’any 2015 va ser l’amfitriona i organitzadora de la Cop22 de Marrakeig. Èxit diplomàtic del Marroc impressionant.

Una de les líders del Moviment Popular del Marroc, Hakima el Haite, avui, es presidente de la Internacional Liberal. Vella amiga de Catalunya, el 2014 va rebre el Premi ‘Dones per la Llibertat i la Democracia’, entitat presidida per la Joaquima Alemany. 1 d’octubre es va manifestar d’immediat condemnant la violència i reclamant diàleg.

Una amiga de Catalunya que, esperem, ens inspiri per tal de pujar esglaons en el Rànking del compliment de l’Acord de París.

 

Hakima, gracies per venir, de nou, a Barcelona. Tens la paraula.

IMG-20190324-WA0000

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s