Presentacio Joan Agustí, president UE Olot

Tertúlia Esports i Ateneu

Ateneu Barcelonès, 25 de març de 2019

Com a vicepresident de l’Ateneu us he de donar la benvinguda. I us he de dir que estem especialment contents de tenir tants periodistes esportius a aquesta casa. En els anys 30, per la casa hi havia molts periodistes esportius. La redacció de La Rambla, bressol de magnífics periodistes esportius i politics, estava sobre el Restaurant Nuria i l’Ateneu era un lloc que freqüentaven. Eren la gent d’en Sunyol, els de ‘Esport i Ciutadania’ Des de l’any 1939, doncs, no hi havia hagut mai tants periodites esportius a l’Atenue!

Si en Miquel Àngel i en Xavier em dona la paraula inicial no és, però, com a vicepresident de l’Ateneu, sinó en la meva condició d’autor de la Historia de la UE Olot, per a fer una petita introducció a la figura d’en Joan Agustí.

En Joan Agustí és empresari i president de la Unió Esportiva Olot. L’equip és de 2 b. Algun dia serà de 2 a, pero el seu president és un personatge de 1a, que podria jugar la Champions.

Una part del mèrit no és del tot seu, tant la condició d’empresari, com la de president de l’Olot, li venen per herència. El seu pare ja era un personatge de primera. Empresari notable, de Can Manxa, va ser un dirigent esportiu excel·lent. Durant algunes dècades, va ser l’ànima del club. Era un home que li agradava molt el futbol. L’any 1958 se’ns va anar a veure el mundial de Suècia. Quan va tornar, Olot-Mision li va fer una entrevista. Va explicar que hi va anar a veure tàctiques. I li pregunten quines tàctiques novedoses ha vist. Explica: “En general se rehuye el WM y se tiende hacia un renovación que aún no está bien definida. Predomina la táctica del 4-2-4 flexible. Brasil que anunciaba la 4-2-4 contra Inglaterra, empleó la 4-4-2. Los ingleses, en cambio, emplearon la WM contra Rusia y la 4-2-4 contra Brasil”.

Quan l’anaven a escollir president i tenia dubtes, en Joan em va preguntar: com ho veus? Et toca per herència, per imperatiu de l’ADN, li vaig dir. Hi ha molta gent que fan una feina per herència i empitjoren el llegat del seu pare. Ara estic pendant en un de molt concret… En Joan Agustí, però, l’ha millorat notablement.

En tant que empresari… bé, hi hagué una inquietut iniciat. A mitjans dels 70 hi hagué una certa inquietud a la ciutat quan va córrer que l’hereu de Can Manxa s’havia fet “comunista”. De fet, s’havia fet de Convergència Socialista. La cosa partidista li va durar poc, i ha estat un bon empresari, que ha expandit Manxa, l’empresa de comerç del ferro, de proveïments industrials i de ferreteria. D’aquella pulsió juvenil li ha quedat, però, una responsabilitat social de la que, bàsicament es beneficia l’Unio Esportiva. És empresari implicat, que participa de FemCat o del Forum Carlemany.

Com a dirigent esportiu ha superat àmpliament el llegat del seu pare, portant l’Olot, un club de comarques, al nivell més alt. En Joan és president des del 2007. L’any 2013 va aconseguir pujar l’equip a 2b.

Si avui té sentit que se l’escolti a Barcelona és, però, perquè més enllà de que ens expliqui el seu projecte per l’Olot de Futbol km0, es perque té una visió del món de la gestió dels clubs de futbol i del futbol que s’ha d’escoltar.

Joan, tens la paraula.

IMG-20190325-WA0002

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s