ORU es prepara per al Buró Montevideo 2015

La Secretaria General de ORU es va reunir el passat 8 i 9 de juny amb el Congrés d’Intendents d’Uruguai per començar els preparatius del proper buró executiu de ORU, que se celebrarà a la ciutat de Montevideo els dies 24 i 25 de setembre. Ja que l’esdeveniment serà acollit pel Congrés d’Intendents, la trobada va reunir a la sala de plens del Congrés al secretari general de la nostra organització, Carles Llorens, amb alguns dels seus membres: l’assessor polític Humberto Castro, el director de la Unitat de Relacions Internacionals i Cooperació, Jorge Machado, i el secretari de la mateixa unitat, Nicolás Canessa, juntament amb l’ambaixador Jorge Seré, que va assistir en representació del Ministeri d’Exteriors.

Un dels temes que es van discutir en la reunió va ser la proposta, per part dels amfitrions de la trobada, de celebrar un seminari paral·lel sobre experiències transfrontereres de tot el món. Sota el títol “Les polítiques transfrontereres dels governs intermedis”, tindrà lloc el 25 de setembre en el marc del Buró, i comptarà amb la participació de governadors de províncies d’Argentina, d’estats del Brasil i de departaments del Paraguai i Bolívia. A més, mostrarà altres experiències de polítiques transfrontereres com les europees, amb la presència de presidents de regions d’Europa, de dirigents de Euroregions i de la Secretaria General de l’Associació de Regions Frontereres Europees (ARFE), membre de ORU.

Per començar a perfilar el temari del seminari, la Secretaria General de ORU es va reunir també al Ministeri d’Afers Exteriors d’Uruguai amb César Ferrer, director general de l’Àrea per a Assumptes de Frontera, limítrofes i Marítims, i amb alguns dels governadors que intervindran en la trobada, com José Ivo Sartori, governador de l’Estat do Rio Grande do Sul al Brasil.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s