Convergència participa al 1st World Emerging Industries Summit 2010

Com a secretari de Relacions Internacionals de Convergència he participat a la cimera ‘ 1st World Emerging Industries Summit 2010’ que ha tingut lloc a Changchun, Xina. El tema central de la cimera era ‘La nova revolució industrial i l’economia verda’. Les fites d’aquesta cimera són, entre d’altres, promoure l’intercanvi d’informació i tecnologia entre les indústries emergents; reforçar la cooperació econòmica internacional en l’àmbit de les industries emergents; proporcionar oportunitats d’inversió globals per a empreses, o reflexionar sobre el model de desenvolupament reeixit en països diferents i regions. La història ha demostrat que les noves industries sempre emergeixen des d’una profunda integració de tecnologies avançades, finances, industries i comerç, liderant la innovació tecnològica i el desenvolupament industrial. Amb el poder de la ciència i la tecnologia, les indústries emergents han guanyat en la batalla contra la crisis econòmic i han esdevingut una nova area de creixement. Aquestes no solament conduiran la economia fora de la recessió sinó també estimulen una nova prosperitat. Liderades per països desenvolupats, les industries emergents seran el focus d’una reestructuració industrial, de l’intercanvi industrial i tecnològic.

Amb Dominique de Villepin

Aquesta ha estat una cimera internacional de gran importància, on han participat figures punteres de la política, com l’ex primer ministre de França, Dominique de Villepin, l’ex cap del staff del president Chirac i de Mitterand, General Christian Emile Quesnot, Aaron Michael Oquaye, segon portaveu del Parlament de Ghana, Benjamin A. Gilman, ex president del Comitè de Relacions Internacionals, EE.UU, Lord Howell of Guildford, ministre d’Estat i del Foreing Office al Regne Unit, o figures de Fortuna 500, Forbes 2000, entre d’altres, com per exemple, Patrick E. Jenevein III, president de Tang Energy, Claude Tchao, cap de l’executiva de Bio-Green Technology, Zheng Xiongwei, economista internacional, Carole Nakhle, experta en energia internacional.

He volgut participar en aquesta cimera amb un breu discurs, que podeu llegir íntegrament en el document adjunt, per tal de donar a conèixer Catalunya i la seva posició estratègica en el marc de la Mediterrània, així com altres factors que fan del nostre país un territori atractiu per establiment d’aquestes industries emergents; així com la possibilitat d’un veritable intercanvi econòmic entre Catalunya i la Xina. Tal com he dit: ‘Catalunya i Barcelona, liderant el mediterrani sud, ben connectades amb el sud de França fins a la ciutat de Tolosa, ciutat amb industria aeronàutica i espacial, tenen un bon entorn pels negocis. Hi ha una bona xarxa d’empreses, amb sectors pioners, logísticament poden ser la porta al sud d’Europa.’ I he continuat dient: ‘A Catalunya tenim una industria tradicional, de petites i mitjanes empreses,  molt innovadores que –creiem- tenen molt camp per córrer a Xina. Més enllà de l’industria tradicional tenim industries més innovadores en el marc de les tecnologies de la informació, les energies renovables, la farmàcia i la salut, la biotecnologia… sectors amb una I+D (investigació i desenvolupament) molt desenvolupat.’

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s