Un amic de Convergència detingut per la policia chavista

El dimarts al vespre va ser detingut a Caracas Alejandro Peña Esclusa, president de Fuerza Solidaria i UnoAmérica. La policia va irrompre a casa seva sense que un advocat, ni cap testimoni pogués presenciar el registre. A la fi, Peña Esclusa, líder polític amb molt contacte amb veneçolans que viuen a Catalunya, va ser detingut. Sembla que se l’acusa de “complicitat amb el terrorisme”, però tot indica que es tracta de neutralitzar la seva llarga i intensa campanya contra les polítiques de Chavez i la seva voluntat d’estendre el Socialisme del Segle XXI a Amèrica Llatina. El líder de Fuerza Solidaria és un dels principals defensors de la democràcia, de les llibertats individuals i els principis republicans. El seu apostolat contra el que considera “el nou stalinisme” de Chávez l’ha portat a tots els països d’Amèrica Llatina, a Estats Units i a Europa. Ha visitat Catalunya en diverses ocasions, mantenint sempre contacte amb Convergència.

Amb Alejandro Peña Esclusa

Tota aquesta incessant activitat sembla clar que ha provocat la reacció del règim veneçolà privant-li la llibertat. Des de Convergència denunciem, doncs, aquest nou atac a les forces democràtiques veneçolanes.

De la seva visita a Convergència el 14 de març de 2007, en vàrem fer aquesta crònica: Un opositor veneçolà visita Convergència Alejandro Peña denuncia el camí cap a la dictadura del règim d’Hugo Chávez El dirigent polític veneçolà, Alejandro Pena Esclusa, líder de Fuerza Solidaria (www.fuerzasolidaria.org) i un dels més destacats opositors del règim d’en Hugo Chávez ha visitat Convergència i s’ha entrevistat amb el responsable internacional de CDC, Carles Llorens. Alejandro Peña Esclusa es troba actualment en gira per Europa denunciant que a les eleccions presidencials a Veneçuela del passat 3 de desembre hi hagué frau electoral. Per l’opositor veneçolà, aquest frau és conseqüència de l’estratègia dissenyada, des de 1990, pel Foro de Sao Paulo per tota Amèrica Llatina. “Es tracta –explica– d’una estratègia que vol exportar la Revolució Cubana a tota Amèrica Llatina. L’instrument per materialitzar aquest pla és Hugo Chávez Frías”. Alejandro Peña Esclusa, que ha estat candidat a la Presidència de la República del Veneçuela a l’any 1998, precisament en contra d’en Hugo Chávez, s’ha convertit en una important figura emergent de l’oposició veneçolana, denunciant internament i externament la transformació de la democràcia veneçolana en un règim dictatorial. Aquestes denuncies li han valgut el que es convertís en un perseguit polític, i fins i tot amb la prohibició de sortida del país, havent de sol·licitar autorització del govern per poder assistir a les conferencies a les quals és freqüentment invitat. Aquesta vegada, per tal de poder realitzar la present gira europea de denuncia, ha aprofitat una invitació a participar com expositor en una conferencia internacional a Buenos Aires, promoguda pel Centro de Estudios Legales del Terrorismo y sus Víctimas. Aprofitant aquest viatge, Alejandro Peña Esclusa ha visitat Roma, Madrid, Pamplona i Lisboa, reunint-se amb els líders polítics d’aquestes ciutats europees.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s