Convergència aplaudeix el canvi de la política espanyola respecte Cuba

Carles Llorens a favor de les declaracions de Moratinos respecte els presos polítics.

CDC aplaudeix la nova política del Govern espanyol de demanar l’alliberament dels presos polítics cubans i de vetllar per la vida de Guillermo Fariñas, en aquest moment en vaga de fam.

Convergència ha manifestat això al tenir notícia que el ministre d’Afers Exteriors, Miguel Angel Moratinos, textualment ha dit que ‘continuarà demanant l’alliberament dels presos polítics i de fer tot el possible perquè no hi hagi més morts’, tot recordant que gràcies la política, posada a terme l’abril del 2007, en el seu viatge a La Habana, s’ha aconseguit excarcerar a alguns presos polítics, dels quals alguns han arribat a Espanya desterrats pel règim cubà.

La nota de premsa del govern, el ministre Moratinos fa referència a l’excarceració de presos polítics cubans gràcies al govern d’Espanya. Es tracta de 4 presos, concretament d’Omar Pernet, Ramón Castillo, Pedro Pablo Àlvarez, i Alejandro González Raga, que des de l’any 2008 estan a l’Estat espanyol.

Carles Llorens, responsable de Relacions Internacionals de Convergència, ha volgut aprofitar, més enllà d’aplaudir aquest canvi en la política espanyola, per recordar que els quatre presos, que feia referència el ministre Moratinos, ‘estan abandonats de la mà de Déu sense un status adequat i sense l’atenció que requereixen’.

 

Amb Omar Pernet

En aquest punt, Llorens ha fet especial esment a Omar Pernet i a l’abandonament en que s’ha deixat Omar Pernet, ‘un home que ha passat més de 20 anys a la presó i que avui en dia sobreviu sol i en una cadira de rodes a Madrid, sens cap mena d’ajut adequat per part del Govern espanyol’.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s