El millor Congrés del ELDR Party

Com Samaranch a l’acabar els Jocs Olímpics, a la cloenda del Congrés del ELDR, Annenie Neyts, la seva presidenta, va explicar que el de Barcelona havia estat el millor Congrés que mai havien organitzat els liberals europeus. Tenim, certament, una gran capacitat per organitzar grans esdeveniments i es va notar. El bureau del ELDR Party va quedar content, però, nosaltres, convergents, també.

El Congrés va ser una gran oportunitat per aixecar el cap de l’empantanada  política catalana i espanyola. Aixecar el cap per veure com amics nostres europeus estan plantejant les millors solucions: els finlandesos en el sistema educatiu, els suecs reformant l’estat del benestar, els danesos essent una referència mediambiental i tecnològica, els belgues aplicant polítiques per crear llocs de treball, els alemanys fent unes propostes fiscals dignes d’estudi, tots els liberals essent -sempre- la referència obligada quan es parla de defensa de les llibertats i els Drets Humans.

El Congrés ens va permetre mostrar a l’opinió pública catalana que Convergència, més enllà d’haver de jugar a la Primera Regional Catalana a la que l’ha portat el Tripartit, és capaç de jugar a la Premier League Europea. I és que el Congrés va visualitzar molt clarament que Mas és el líder europeu que Catalunya necessita. Quatre comissaris europeus van participar en els nostres debats. Ministres i ex-primers ministres van formar part de les delegacions. Va ser Carles Gasòliba, però, el ponent de la principal ponència, dedicada a la recuperació econòmica i totes les resolucions presentades per Convergència foren aprovades.

L’èxit convergent es va tancar amb l’elecció de Marc Guerrero com a vicepresident del ELDR Party. Teníem l’avantatge que jugàvem a casa. L’elecció, però, no va ser fàcil. Hi havia contrincants de molt de pes, com el ministre irlandès d’Europa, l’home que ha superat el difícil referèndum a favor del Tractat de Lisboa. En Roger Albinyana havia estat, però, un excel·lent director de campanya i en Marc, en el moment clau, va fer el millor discurs dels vuit candidats.

Amb Xavier Trias, Annemie Neyts, presidenta del ELDR Party, i Didier Reynders, president del Mouvement Réformateur

Tot plegat va anar excel·lentment de manera que, dins la família liberal, s’ha reforçat el respecte que ja hi havia  pels “catalans”. És un respecte que ve de lluny per la seriositat i la feina feta per gent com en Gasòliba, però que es ratifica en la nova generació d’en Guerrero.

Amb el portaveu del Grup ALDE, Guy Vehofstadt

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s