Guido!

2Si governen CDU-FDP marcaran a Europa una retallada d’impostos a favor de les classes mitjanes

Que el líder del FDP, Guido Westerwelle, era una magnífic orador me’n vaig adonar tot just començar el primer discurs que li vaig escoltar. Era a Stuttgart en el 30è aniversari de la creació del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party). “El dia de la fundació del partit –va dir, trencant la solemnitat de l’acte- no vaig poder venir perquè vaig haver d’anar a col·legi!”. El divendres, a Bonn, un dels feus del liberals, va d’haver de posar en joc, però, tots els seus recursos. A Marktplatz, davant l’ajuntament, s’hi ha aplegat molta gent disposada a posar un contrapunt a la seva intervenció. (Per què els del boicot sempre són d’esquerres? Nosaltres mai els anem a molestar en les seves coses! I bé que tindríem motius per fer-ho!). Westerwelle, però, no desaprofita cap oportunitat i els deixa planxats. Hi ha els anti-nuclears que es manifestes contra la postura del FPD, que vol aplaçar la moratòria nuclear que havia planificat el govern Schöeder. Els explica que Alemanya que si s’aplica la moratòria Alemanya haurà de comprar energia nuclear a França i a Ucraïna. “Touché!” Hi ha també qui crida també a favor de l’ensenyament públic. Els diu que en l’únic que el FDP no vol disminuir la despesa és en ensenyament. Es mostra partidari d’haver destinat a les universitat els diners que s’han dedicat a “comprar cotxes vells”, en referència al pla de rescat de l’automòbil de la Gran Coalició. Les universitats, explica, però, han de tenir tota la llibertat i s’han de moure lluny del control governamental. Planxa als que criden dient-los que fan bé de reclamar més diners per l’ensenyament perquè “potser així els seus fills no faran les faltes d’ortografia que ells fan en els cartells de protesta”. Els assistents esclaten a riure! “Touché” de nou.

Amb Werner HoyaAmb Werner Hoyer, Ima Mis i Marc Puig

Aquests contratemps no impedeixen que Guido Westerwelle, l’home que està a punt d’aconseguir uns resultats històrics per el FDP, el líder sense ombra d’aquest partit que ho havia estat de Hans-Dietrich Genscher, expliqui el nucli central del seu programa: una reducció radical d’impostos. “Deutschland fann es besser” (Alemanya pot anar millor) diu el eslògan i Westerwelle creu que això passa per fer tot el contrari del que ha fet la Gran Coalició i del que fa Zapatero amb l’agreujant que, com l’últim de la classe, l’espanyol ho farà amb anys de retard. Els assistents, també els boicotejadors, escolten amb un silenci sepulcral quan el líder liberal explica com els impostos que han imposat governs Schröeder, però també de la Gran Coalició, han suposat una grandíssima reducció dels percentatges dels que, a Alemanya, eren la classe mitjana. Clama contra la burocràcia. Explica la paradoxa que, malgrat incrementar la seva despesa, la seguretat social ha reduït els seus serveis. I, homosexual reconegut davant tota l’opinió pública alemanya, s’esplaia en la defensa d’una política a favor de la família, que suposi una rebaixa radical dels impostos de les famílies amb fills. “És hora –afirma- de deixar definitivament fora de joc a comunistes i socialistes!” No fa servir cap eufemisme: “comunistes!”, tampoc amb el SPD als que no diu “socialdemòcrates”, sinó socialistes!.

Acabat el míting, tenim la oportunitat de parlar amb el vell amic, l’expresident del ELDR Party, Werner Hoyer, que és de Colonia i que ha estat present al míting de Bonn. Parlem també amb Klaus Kinkel, qui fora ministre d’exteriors i vicecanceller de Helmut Kohl. Són molt optimistes. Nosaltres, la gent de Convergència present en aquest acte, marxem sobretot convençuts que si els resultats trenquen l’opció de la Gran Coalició i fan possible un pacte CDU-FDP, Alemanya marcarà a Europa un ritme polític molt diferent. El programa de Westerwelle està destinat a marcar el pas de molts governs… També dels nostres? Zapatero i els del Tripartit agafaran el missatge? Sembla difícil! Spain, així, continuarà essent “different”!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s