Convergència crida a una concentració per la democràcia a Iran

posterConvergència dóna suport al dia global d’acció en defensa dels Drets Humans a l’Iran, participant a la concentració que hi ha convocada el proper dissabte 25 de juliol, a 2/4 de nou del vespre, a la Plaça Universitat de Barcelona. Aquest acte, que es celebra simultàniament a 36 ciutats de tot el món, d’Amsterdam (Holanda) a Bishkek (Kyrgyzstan); passant per ciutats americanes, asiàtiques, africanes i australianes, es fa el dia que pren possessió Mahmud Ahmadineyad després d’unes eleccions no del tot clares. La convocatòria ha estat impulsada per Shirin Ebadi,  premi Nobel de La Pau 2003  i té el suport d’ Amnesty International  i de Human Rights .

Els organitzadors de Barcelona ens fan arribar aquesta informació:

Per què un dia d’acció global?

El 12 de juny, els iranians van participar en unes eleccions presidencials marcades pel frau. En els dies següents, centenars de milers d’iranians van sortir als carrers per protestar pels resultats oficials de les eleccions. La resposta brutal del govern iranià a aquestes protestes ha deixat al menys 20 persones mortes, centenars de ferits greus i centenars d’arrestats en risc elevat de tortura i d’execució. Aquests actes són un assalt directe als drets humans i civils de la gent iraniana i als de qualsevol persona al món que recolzi aquests ideals. Fora de l’Iran,durant aquests dies, s’han manifestat milers de persones en al menys 40 ciutats de 15 països. Però encara no s’ ha organitzat cap esdeveniment global coordinat.

Què està passant?

El dissabte 25 de juliol la gent de tot el món pot recolzar a la població de l’Iran en la seva lluita per la democràcia, la llibertat i els drets humans bàsics, assistint a concentracions a més de 36 ciutats importants d’ arreu del món, en un acte sincronitzat, unit i sense precedents.

¿Què esperem aconseguir?

El dia d’acció internacional s’organitza al voltant de las següents peticions:

1.- Que la comunitat internacional defensi els drets humans del poble iranià i que el secretari general de la ONU designi una delegació per investigar la situació dels presos i de les persones desaparegudes;

2.- L’ immediat i incondicional alliberament i amnistia de tots els presos polítics i presos de consciència, incloent periodistes, estudiants, i activistes civils de la societat;

3.- El final de la violència per part del règim, en les seves diferents tipologies;

4.- Llibertat d’assemblea, llibertat d’expressió i llibertat de premsa, segons el garantit pel Dret Internacional.

En què creiem?

No seguim cap agenda política; el nostre únic objectiu es recolzar a la població de l’Iran en la seva lluita per la democràcia, la llibertat i els drets civils bàsics establerts per les Nacions Unides.

Quin ajut demanem?

Assistir, ajudar i difondre l’acte que es celebrarà el dia 25 de juliol a la Plaça Universitat de Barcelona a les 20,30. Seguir-nos a twitter i Facebook. Escriure als mitjans de comunicació. Contactar amb referents polítics o socials i demanar-los que es pronunciïn.

Més informació a:

http://united4iran.org/ 

http://www.iranhumanrights.org/ 
http://united4iran.org/locations/europe/barcelona

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s