Un Olot diferent

dins-del-temple-sikj La visita de l’Àngel Colom a Olot en tant que responsable d’Immigració de Convergència ens va donar l’oportunitat d’entrar en un Olot molt diferent del tradicional. A primera hora, per començar, vàrem visitar el Temple Sikh Gurdwara a l’Avinguda de Sant Joan de les Abadesses. La gent sap que a la capital de la Garrotxa hi viuen més de 1000 panjabis indis que professen aquesta religió, a mig camí entre l’hinduisme i l’islam? Doncs així és. En el seu temple vàrem poder conèixer una mica més aquesta religió monoteista, creada al segle XV i, així, relativament moderna. 1Impactant, però, per exòtica, la lectura del seu llibre sagrat a la que vàrem assistir l’Àngel, l’Èrik Bertran, la Natàlia Molero, en Xavier Cos de la Secretaria, així com en Pep Berga i en Mia Corominas de l’Ajuntament.

.

sortint-del-temple-sijk1Sortint del temple sijk

imagen-2871A la tarda vàrem anar a la mesquita de la Carretera de Santa Pau. Ens obria la porta el bon amic de molts anys, i ara ja militant de Convergència, l’Abdellà Elouri. Dins d’una mesquita no ens trobem ja davant de l’exotisme que representa per nosaltres un temple sikh. Encara ens sorprèn, però, trobar-nos a Olot a més de cent musulmans com ens vàrem trobar dissbate. Molta gent del Marroc, molta gent de Gàmbia, de Mali… L’Àngel Colom se’ls va adreçar. Els va presentar la invitació que el catalanisme els feia d’entrar a formar part de la comunitat catalana. El missatge va ser molt ben rebut. imagen-2891Els nostres interlocutors musulmans, especialment els de raça negra, no van deixar de manifestar, per activa i per passiva, però, que més enllà d’aquesta mà que se’ls oferia, hi ha el racisme de la població. Així, van mostrar, per exemple, les moltes dificultats que tenen per llogar pisos.

Vàrem tenir l’oportunitat de tenir una llarga conversa amb l’Anna Fargas, antropòloga i persona que coneix molt bé el món de l’immigració, especialment dels gambians i dels siks, no en va és autora dels llibres “Teregunné, els immigrants gambians” i “Les comunitats sikhs de Catalunya”. La informació que ens va proporcionar, que va proporcionar a l’Àngel Colom, va ser realment extraordinària i, així, li hem d’agrair molt que volgués aproximar-se al nostre partit durant aquesta jornada.

imagen-285La jornada es va finir amb una conferència de l’Àngel a l’IMPC, que havia organitzat la JNC i Convergència i que va tenir una notable presència de nous catalans. L’Erik Bertran, com a responsable de joves de la Secretaria d’Immigraicó, va fer una curta intervenció explicant que, després de l’escola, la integració passa perquè autòctons i nous catalans participin dels mateixos equips d’esports, agrupacions escoltes, grup d’esplai. En Colom va reiterar l’oferta als nous catalans d’integrar-se al catalanisme. L’actual responsable d’immigració va subratllat, però, que integrar-se a Catalunya comportava també assumir certs valors i certs comportaments de la societat catalana.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s