Amb en Ramon Tremosa a Brussel·les

imagen-002Avui hem fet una intensa jornada europea amb en Ramon Tremosa a Brussel·les. El matí ens hem vist amb l’Anna Mèlich, la presidenta de l’Agrupació de Convergència de Bèlgica, la nostra dona a la capital europea, la punta de llança del lobby més radicalment pro-europeu dins de la pro-europea Convergència. Crec que faran bona relació i bones coses junts. Hem dinat tots tres, a hora molt europea, a l’Edifici Berlaymont, seu de la Comissió Europea.

a-ledifici-del-consell1Després hem visitat la seu del Consell de Ministres Europeus i, al seu Hall, hem pogut veure el muntatge artístic que hi ha instal·lat la Presidència Txeca, causant no poca polèmica. Just a la una ha començat una trobada d’International Officers i de candidats de l’ELDR Party, organitzada per l’European Liberal Fòrum al Parlament Europeu. Ha estat, en algun sentit, la presentació d’en Ramon a nivell de l’ELDR Party i dels grup parlamentari amb el que haurà de treballar. Ens ha rebut la Federica Sabbatti, secretaria general del ELDR Party, la Susanne Hasrtig, del ELF i Ulrich Niemann, de la Friedrich Naumann Foundation. La primera reunió l’hem tingut amb el comissari estonià Siim Kallas, vice-president de la Comissió Europea amb qui, des de la seva experiència com ex-ministre de finances, hem parlat de la crisi econòmica. El problema, ha dit, no és del mercat. El problema és de com l’estat ha regulat i regula el mercat.

al-parlament-europeuTambé ha afirmat que, ara, el principal problema és aconseguir que els emprenedors tornin a crear empreses. Finalment, ja en el col·loqui, ens ha dit que, més enllà de les solucions del G-20, serà bo que cada país confiï bàsicament en sí mateix per sortir de la crisi, de la mateixa manera que ho van fer els estonians quan la caiguda del comunisme. Després hem tingut reunions amb Neil Corllet, cap de premsa dels liberals al Parlament Europeu, i amb l’eurodiputat holandès del VVD, Jules Maaten, que amb molt d’humor ens ha explicat una mica el funcionament intern d’aquest gran Parlament. Demà hi tornem. En Ramon Tremosa ha caigut molt bé!!!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s