Per què cony Ryanair tampoc usa el català?

Demà l’Artur Mas visita l’Alguer. Jo he marxat avui. He volat amb Ryanair des de Girona. Satisfà usar aquest vol. El tenim perquè en el seu moment, des de la Generalitat, varem apostar per tenir el hup del sud d’Europa d’aquesta companyia irlandesa. El tenim perquè en Mas, en tant que conseller en cap, ho va veure clar i va jugar fort. Encara recordo, però, el dia que a la Delegació de la Generalitat vaig explicar a l’Edy Wilson de Ryanair que un dels vols havia de ser Girona-L’Alguer. Ryanair té el seu èxit en connectar el nord europeu amb el Mediterrani. No tenia sentit, per Wilson, connectar la Costa Brava amb la Costa Esmeralda sarda. Em vaig haver d’esforçar molt per convèncer a un irlàndès que podia ser negoci fer un vol entre les dues ciutats perquè, des del segle XIV, a L’Alguer es parla català. Però els varem convèncer i avui es tracta d’un vol molt rendible.

fotoEstic mig endormiscat en un vol que no dura més d’una hora i mitja… quan m’adono que… Ryanair tampoc. No es tracta ja que Swiss Air i Air Berlín no usin el català! Ryanair entre Catalunya i L’Alguer tampoc! La megafonia és amb anglès i en castellà i el vol ens porta a l’Alghero no a L’Alguer! Passa, però, que aquest vol de Ryanair, com tot el que fa la companyia a Girona, està en el marc d’un acord amb la Generalitat i la Diputació de Girona. Una i altra institució avui, a Girona, estan governades per ERC. Què passa? Els ho haurem de demanar…

Bé, demà amb en Mas tenim un programa molt intens de visites i trobades amb el mon cultural, econòmic i polític alguerès.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s