Tres diputats coreans ens visiten

mas-i-els-tres-diputats-coreansTres diputats coreans del Hannara Dang (Gran Partit Nacional) han visitat Barcelona, han mantingut una reunió a Convergència i s’han entrevistat amb Artur Mas. Kyung Pil Nam, cap de la delegació, Chung Jin Suk, membre de la Comissió d’Exteriors del Parlament i Gu Sang Chan, expert en relacions amb Corea del Nord i Xina, estan efectuant una gira per mantenir contactes amb països i partits que consideren claus en la projeccció política i ecòmica d’aquell país asiàtic.

nueva-imagenLa gira respon al desig de prospeccció del nou president coreà i líder del Gran Partit Nacional, Lee Myung-bak. Així, els tres diputats van voler manternir contacte amb Convergència, en tant que partit que des del govern de Catalunya havia propiciat una relació privilegiada amb Corea. Han passat per Barcelona, després de visitar el Marroc i abans de viatjar als Estats Units.

reunio-amb-masAmb els tres diputats ens hi hem reunit en una primera entrevista en Jordi Vilajoana, que fou president del Comité Espanyol d’Amistat amb Xina, l’Àngel Colom, responsable d’immigració, i jo mateix, amb l’assessorament de Jaume Giner, qui havia estat secretari general de Casa Àsia. Després, han sigut rebuts per Artur Mas, a qui han explicat els plans del nou govern coreà, la seva voluntat de tenir una bona relació amb Xina, la vocació de continuar tenint a Catalunya com a soci privilegiat, la voluntat de ser servir el nostre país com a pont cap a Amèrica Llatina i la vocació de continuar fent de Corea un país molt dinàmic econòmicament.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s