Us presento la meva parella lingüística

Des d’ahir, amb un acte al Parlament de Catalunya, crec que tot el tema de les parelles lingüístiques comença a agafar molta volada! Una parella angèlica hi té tot el mèrit: l’Àngels Ponsa i l’Àngel Colom! Han treballat molt bé. Ara, però, cal continuar. Tots els catalanistes, com un acte de militància, haurien de tenir parella! Òmnium, Plataforma per la Llengua, Convergència… qui sigui la poden proporcionar. I, per a difondre aquesta idea, em sembla que seria molt bo que tots els que ja l’anem tenint ho féssim públic. A través de FACEBOOK, a través d’un blog… Jo, de moment, us explico amb qui estic aparellat…

freddy-arellano1Des de fa una colla de mesos la meva parella lingüística és Freddy Arellano, el cònsol de Equador a Barcelona. Nascut a Guayaquil fa 47 anys, és enginyer civil. Va arribar a Catalunya, però, com a immigrant il·legal. Així, abans de ser consol, ha fet tota mena de feines des de conserge, fins a locutor de radio. Company de pupitre de Fabricio Correa, germà del president equatorià, és un entusiasta partidari del president d’aquella república. No sé si li ensenyo poc o molt català. Les nostres trobades els dimarts al matí a mi em serveixen, en tot cas, per estar molt al dia de tot el que passa a Equador, Perú, Colòmbia o Veneçuela. El consol intenta, a totes, de convèncer-me que el president Correa és un bon president, molt lluny del populisme habitual a la regió… i jo em deixo convèncer fins al punt que, molt sovint, he de sortir en la seva defensa. A Freddy Arellano li hem d’agrair, en qualsevol cas, que volgués ser present ahir al Parlament, i no només això, que volgués prendre la paraula per demanar a tots els equatorians que viuen a Catalunya que s’integrin al país i que aprenguin català. Moltes gràcies, senyor consol!

Aquí les seves paraules a l’acte d’ahir:

“Molts dels que esteu aquí, els propers dies, començareu aquesta experiència de mantenir unes converses amb l’objectiu d’aprendre català. D’aquí a pocs dies començareu les trobades amb la vostra parella lingüística. Jo ja he començat. Si he acceptat avui d’estar aquí és per dos motius.

Primer.- Per dir que aquesta és una experiència interessant no només perquè ens ha de permetre aprendre català. També ho és perquè a través d’una persona, la nostra parella lingüística, ens permet de conèixer a fons el país. I els que venim de fora, però volem que aquest país es converteixi en la nostra pàtria, hem de conèixer bé el país!

I segon.- Sóc aquí com a cònsol d’Equador per a animar als meus conciutadans, els molts equatorians que viuen a Catalunya, a aprendre el català i a integrar-se a Catalunya. El fort amor que sentim per la nostra pàtria americana no va gens en detriment, ben al contrari, de la nostra integració a Catalunya. “

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s