S’ha d’ajudar a Cuba!. C. Llorens

(Versión en castellano al final)

Dies després del pas dels huracans Gustav i Ike, poblacions senceres de l’illa de Cuba continuen en un estat de destrucció absolut, sense que les autoritats del país

tinguin capacitat de reacció. Xifres oficials parlen de 444.000 habitatges destruïts, dels quals més de 63.000 han quedat totalment en ruïnes, de manera que més de 200.000 persones, ara mateix, no tenen on allotjar-se. Més enllà de la destrucció de les cases, els huracans van suposar 9 morts, la destrucció de conreus i de tota classe d’infrastructures. En definitiva, unes pèrdues de 5.000 milions de dòlars, una xifra immensa per la paupèrrima economia gestionada pels germans Castro. El règim cubà, amb la demagògia que el caracteritza, s’ha negat a acceptar, però, l’ajuda humanitària que li arribava de l’exterior.

Davant la gravetat de la situació, Convergència, fent costat a l’oposició cubana, reclama a les institucions catalanes, als ajuntaments, i al govern espanyol, que participi en la necessària ajuda que, en aquest moment, necessita el poble cubà. No es tracte de fer arribar l’ajuda a un govern que, amb un orgull buit, la refusa. No es tracta pas de reforçar el poder d’un govern totalitari que utilitza tot, també l’ajuda i la cooperació, per la seva propaganda. Es tracta, a través d’ONG i d’organitzacions internacionals, de fer arribar l’ajuda que en aquest moment necessita al sofert poble cubà.

A través d’aquest link trobareu la nota que ha enviat el Consejo Unitario de Trabajadores Cubanos (CUTC).

A través d’aquest link podeu accedir a un article de la periodista Miriam Leiva.

.

Versión en castellano:

¡Debemos ayudar a Cuba!

Carles Llorens

Muchos días después de los huracanes Gustav e Ike, pueblos enteros de la isla de Cuba continúan en un estado de destrucción absoluto, sin que las autoridades del país tengan capacidad de reacción. Las cifras oficiales apuntan que 444.000 viviendas se destruyeron. De estas, más de 63.000 han quedado totalmente en ruinas, de manera que ahora mismo más de 200.000 personas no tienen un lugar donde vivir. Más allá de la destrucción de casas, los huracanes supusieron 9 muertos, la destrucción de cultivos y de todo tipo de infraestructuras. En definitiva, unas pérdidas de 5.000 millones de dólares; una cifra inmensa para la paupérrima economía gestionada por los hermanos Castro. En este contexto, el régimen cubano, con la demagogia que lo caracteriza, se ha negado a aceptar la ayuda humanitaria que le llegaba desde el exterior.

Ante la gravedad de la situación, Convergència, apoyando a la oposición cubana, reclama a las instituciones catalanas, a los ayuntamientos, y al gobierno español, que participen en la tan necesaria ayuda que en estos momentos necesita el pueblo de Cuba.No se trata de enviar ayuda a un gobierno que, con un orgullo vacío, la rechaza. No se trata de reforzar el poder de un gobierno totalitario que lo utiliza todo, incluida la ayuda y la cooperación, para su propaganda. Se trata que, a través de ONG’s y de organizaciones internacionales, llegue la ayuda que en este momento necesita el sufrido pueblo cubano.

Mediante este link accedeis a un escrito que ha enviado el Consejo Unitario de Trabajadores Cubanos (CUTC).

Mediante este link podéis acceder a un artículo de la periodista Miriam Leiva.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s