No a l’actuació de Rússia a Geòrgia. C. Llorens

Crec que cal dir no a l’actuació de les tropes russes a Geòrgia. Des del primer moment, els fets van tenir una extrema gravetat. Rússia va envair un país independent i membre de la ONU, el que sens dubte és una greu vulneració del dret internacional. Ara, la gravetat augmenta encara perquè Rússia no respecta l’alto el foc acordat amb la Unió Europea.

 

Com a nacionalistes i gent molt amatents a qualsevol identitat, podem entendre les raons d’Ossètia del Sud i Abkhàzia, podem fins comprendre el malestar rus per l’actuació del president georgià, Mikheil Saakashvili. El conflicte, però, es podia gestionar per vies diplomàtiques i no imposant la força militar, sense tenir en compte les víctimes civils. En tot cas, avui, fereix la sensibilitat les atrocitats que encara estan cometent les tropes i grups paramilitars dins de territori georgià, quan resulta que ja se n’havien d’haver retirat. Cròniques molt fiables, com la de Bernard Henry Lévy per “Le Monde”, o el testimoni que ens fan arribar georgians que viuen a Catalunya, i que parlen amb els seus familiars allà, ens informen de saquejos, robatoris i tota mena de malifetes.

 

Entenem que una potència com Rússia aspiri a tenir una àmplia àrea d’influència. Des del nostre modest punt de vista, aquesta s’ha de fer efectiva per mètodes, però, que respectin els Drets Humans, les sobiranies dels estats veïns i el dret internacional. Celebro, finalment, que aquesta posició no està gaire lluny de la dels nostres amics russos de Yabloco, que com Convergència forma part del ELDR Party. El president d’aquesta formació, Sergei Mitrokhin, ha condemnat els bombardejos i la destrucció que han causat les tropes russes.

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s