El 15è Congrés a la política internacional de CDC. Carles Llorens reelegit secretari de Relacions Internacionals

Els passats 11, 12 i 13 de juliol Convergència Democràtica de Catalunya va celebrar el seu 15è Congrés, al Palau de Congressos de Catalunya, en el que no va estar absent la tasca internacional del partit. Per començar, en la salutació inicial Felip Puig, secretari general adjunt de CDC, va saludar els responsables de les agrupacions exteriors que hi eren presents i que varen assistir com a delegats de ple dret per primer cop en un Congrés. Les agrupacions presents van ser: Alemanya, Andorra, Àsia, Bèlgica, França, Gran Bretanya, Illes Balears i Madrid.

Al dia següent, en el decurs de la presentació de l’Informe de gestió de la Direcció Nacional, Artur Mas feia repàs succint a la feina feta internacionalment, tant dins de l’ELDR Party com arreu. D’altra banda, la presidenta del ELDR Party, Annemie Neyts-Uytebroeck, va saludar i desitjar un Congrés ple d’èxit a Convergència davant tot el plenari mitjançant un vídeo. Amb paraules seves va recalcar: ‘Sempre heu estat generosos i us tenim en molta estima, i especialment des que us heu convertit en membres de ple dret de l’ELDR el maig de 2005 en que la nostra amistat ha anat creixent i enfortint-se.’ Annemie Neyts-Uytebroeck, alhora, va agrair a Artur Mas la seva freqüent presència als mítings de l’EDLR Party.

Pel que fa als continguts de la Ponència ‘La contribució de Convergència a la Casa Gran del Catalanisme. Organització’ es va abordar el tema internacional, ratificant la línea marcada del darrer període congressual. Concretament, el text confirma que es fa una valoració molt positiva d’aquesta participació a l’exterior, la qual permet establir un contacte fluït amb partits similars a Convergència, de la presència internacional del partit i dels seus líders. A més, explica que la política exterior de Convergència, per bé que ha d’implicar tots els àmbits del partit, serà coordinada per la Secretaria de Relacions Internacionals, i que aquesta secretaria també serà la responsable de la coordinació de la militància i de l’estructura de les agrupacions exteriors. Són els responsables de cadascuna de les agrupacions, però, els que han de representar, promoure i divulgar Convergència en el seu respectiu territori i, alhora, impulsar l’actuació de Convergència a les eleccions, fent campanya entre els catalans del respectiu territori. En un altre ordre de coses, la ponència subratlla la necessitat de mantenir relacions amb partits nacionalistes com CDC. Finalment, en el debat establer a la ponència es va aprovar una esmena que reclamava que cop a l’any el secretari de Relacions Internacionals del partit informi davant el Consell Nacional de la tasca duta a terme.

Al darrer dia del Congrés, després que el secretari general, Artur Mas, presentés la llista de candidats del CEN, i de les posteriors votacions que van efectuar els delegats, Carles Llorens va ser reelegit secretari de Relacions Internacionals amb un 79,5% dels vots.

A través d’aquest link podeu llegir l’Informe de gestió de la Secretaria de Relacions Internacionals, i a través d’aquest una galeria de fotografies.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s