Participació al Congrés de la Internacional Liberal a Belfast

A través de la Fundació Llibertat i Democràcia, Carles Llorens va participar activament al Congrés de la Internacional Liberal, que sota el títol Our Shared Future, es va celebrar a Belfast els passats 15, 16 i 17de maig. Aquest Congrés commemorava els 10 anys de l’Acord de Divendres Sants, i estava dedicat a tractar del posicionament liberal davant la resolució de conflictes. Carles Llorens, va participar a la reunió per preparar el manifest de l’ELDR Party, el partit liberal europeu, de cara a les eleccions europees del 2009, així com a la reunió de responsables internacionals de cadascun dels partits de la Internacional Liberal. Així mateix, va intervenir també a la reunió de l’Àfrican Liberal Network on va exposar la situació política de Guinea Equatorial, després de les fracassades eleccions del 4 de maig. El president de la xarxa liberal africana, Aly Toure, es va comprometre a donar suport a l’oposició democràtica guineana i a denunciar internacionalment el frau electoral.

D’altra banda, també va mantenir una reunió amb el secretari nacional del Rassemblement des Republicains de Costa d’Ivori, Traoré Idriss, amb qui varen convenir d’establir un nou marc de relacions entre els dos partits. El representant ivorià va explicar les dificultats de refer el país després de la guerra civil que hi hagué entre 2002 i 2004, i Carles Llorens es va comprometre a cercar, a Catalunya, recursos per a poder participar en projectes de cooperació a aquell país. Traoré Idriss va reclamar també implicació catalana que per tal que les institucions catalanes, espanyoles i europees impulsin missions de supervisió a les eleccions ivorianes que s’han de celebrar el mes de novembre, per les quals el Rassemblement des Republicains té molt bones perspectives, i en que Costa d’Ivori està totalment oberta a països com Catalunya, més enllà del tòpic que el país té una relació privilegiada amb França.

En un altre moment, Carles Llorens va aprofitar la seva estada al Congrés per reunir-se amb el líder de l’ADF de Burkina Faso, Gilbert Noël G. Ouedaogo i el ministre de transports d’aquest país. En aquesta trobada, més enllà de la conveniència d’establir un marc de col·laboració entre el partit català i el de l’antic Alto Volta, els dos polítics van tractar de la possibilitat d’impulsar projectes de cooperació catalans a Burkina Faso.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s