Reclamant presència internacional a les eleccions guineanes

Després de participar en el congrés d’un partit de l’oposició guineana, Carles Llorens, secretari de Relacions Internacionals de Convergència, ha reclamat que les forces democràtiques i la comunitat internacional vetllin per la transparència democràtica de les eleccions que es celebraran a Guinea Equatorial el proper 4 de maig.

 

Amb Avelino Mocache

 

Els dies 16 i 17 de febrer, el secretari de Relacions Internacionals de Convergència, en representació també del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party), va participar al Congrés de Acción Popular de Guinea Equatorial. Després de molts anys de dictadura de Teodoro Obiang Nguema, i després de diverses eleccions, que havien creat expectatives, però que s’havien frustrat, la nova convocatòria d’eleccions municipals i al Parlament nacional sembla que presenta la possibilitat de comptar amb un mínim de garanties per l’oposició. “La possibilitat que alguns partits, com Acción Popular, puguin actuar sense problemes i que puguin celebrar un congrés és positiu – ha dit Carles Llorens- . Això no vol pas dir, però, que el dia 4 de maig, a tot el territori guineà, es respectin les regles democràtiques mínimes”.

En el congrés d’AP, celebrat a Bata, es van posar de manifest algunes pràctiques habituals que vulneren el joc entre partits: intimidació dels votants davant les urnes, especialment per part de membres de l’exercit, la utilització dels mitjans públics a favor del partit governamental, l’assetjament dels membres dels partits opositors…

 

Els partits polítics de l’oposició, legals, Unión Popular (malgrat que legal, sotmès a un procés judicial), Convergencia para la Democracia Social i Acción Popular han denunciat ja la existència de problemes en els cens electoral. I plana també sobre els comicis l’existència, encara, de presos polítics. “Aquesta situació reclama que els països democràtics, peculiarment, Espanya i tots els europeus, així com la Unió Europea –ha conclòs Llorens- es plantegi enviar observadors electorals”.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s