Convergència participa en l’Executiu de la Internacional Liberal, a Cancun

En el decurs de la l’Executiu de la Internacional Liberal que va tenir lloc a Cancun, el responsable internacional de CDC, Carles Llorens, va mantenir contacte amb diferents partits mexicans. Just l’endemà que el màxim tribunal electoral declarés el candidat del Partido de Acción Nacional, Felipe Calderón, president electe de Mèxic, Llorens es va entrevistar amb el president d’aquest partit, Manuel Espino, i el seu secretari general, José Espina. Els dos líders, satisfets pel definitiu resultat electoral, no van deixar de manifestar la seva preocupació pel fet que el líder del PRD, Andrés Manuel López Obrador, encara no acceptés la seva derrota electoral. També van manifestar a Llorens la voluntat de mantenir una bona relació amb Convergència.

amb-jose-espina-i-manuel-espino-del-pan1Amb José Espina i Manuel Espino del PAN

El dia 8 de setembre el responsable internacional de CDC va visitar la seu de Nueva Alianza i es va entrevistar amb el seu dirigent Xiuh Tenorio. Aquest nou partit, que ha assolit un èxit inesperat a les darreres eleccions amb l’elecció de nou diputats, ha demanat d’ingressar a la Internacional Liberal, a la que CDC participa a través de la Fundació Llibertat i Democràcia. Tenorio va explicar a Llorens els plantejaments del partit i com Nueva Alianza es vol convertir en el referent liberal mexicà, amb un plantejament que fa un especial èmfasi en polítiques socials, on l’educació resulta prioritària. Llorens es va comprometre a defensar la incorporació del nou partit mexicà a la família liberal.

amb-xiuh-tenorio-nueva-alianzaAmb Xiuh Tenorio de Nueva Alianza

El convergent, finalment, va poder mantenir contacte amb Cuactémoch Cárdenas, líder fundador del Partido Revolucionario Democrático, que avui per avui manté una prudent distància en relació a López Obrador.

amb-quatemoc-cardenas-2

Amb Quatémoc Cárdenas

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s