Entrevista amb Oswaldo Payá a l’Havana

Carles Llorens, secretari de Relacions Internacional de CDC, ha visitat a l’Havana a Oswaldo Payá, líder del Movimiento Cristiano de Liberación, impulsor del Proyecto Varela i un dels líders del moviment opositor al règim de Fidel Castro.

Amb Oswaldo Payà

En aquesta entrevista Payá, Premi Sajarov del Parlament Europeu, va evocar les grans relacions polítiques que sempre ha mantingut amb el catalanisme i especialment amb Unió Democràtica.

Amb Óscar Espinosa, Laura Pollàn i Clàudia Pujol

Al mateix temps es va fer un bon repàs a la situació actual de l’illa, tant des d’un punt de vista polític, com econòmic. Payá va remarcar a Llorens que, més enllà d’altres situacions també preocupants del present i del futur, ara, s’imposa que tothom s’ocupi dels presos polítics que estan a la tancats des de març del 2003, els presos de la Primavera Negra. Per Payá es tracta de gent completament “innocent” que només han publicat articles, han recollit firmes pel Proyecto Varela o han impulsat biblioteques. “La comunitat internacional, Catalunya i Espanya, ens han d’ajudar fent pressió per alliberar aquesta gent”.

Amb Laura Pollán, Miriam Leyva, Óscar Espinosa

Llorens també va assistir a la missa dominical a Santa Rita de Càssia, on regularment es troben les Damas de Blanco, les esposes, mares i filles dels presos polítics de la Primavera Negra.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s