Seminari “El xoc de la cooperació i el diàleg mediterrani”

Jordi Pujol ha intervingut en el marc del seminari “El xoc de la cooperació i el diàleg mediterrani” que organitzava Convergència i el partit liberal europeu.

Pujol ha destacat que de sempre “Europa ha prestat poca atenció al mediterrani” perquè “elcentre de gravetat de la Unió Europea ha estat l’Europa central, França i Alemanya”. Però d’ençà la desparació de Unió Soviètica es comença a donra importància a la “fortera sud” d’Europa, que és el mediterrani.
Per Pujol, “el mediterrani per Europa és la frontera de moltes coses: frontera cultural, del subdesenvolupament, del creixement demogràfic i l’emigració”. Així i tot, Pujol, ha afirmat que Europa no se n’ha preocupat mai fins ara del mediterrani.
En aquests sentit, el president honorífic de CiU ha explicat que el 1995,quan Felipe González va tenir la presidència de la Unió Europea, Pujol li va demanar que posés a l’agenda europea el tema mediterrani. Mesos més tard es va fer a Barcelona la Cimera Euromediterrània que enguany es celebraran 10 anys.
Finalment Pujol ha dit que que no es gaire optimista respecte la política exterior actual. Ja que “després de la politica exterior més equilibrada de Felipe González” es va passar a l’altre extrem amb el PP, “fins arribar a les Azores”, i ara, s’ha tornat a l’atre extrem amb “una posició molt antiamericana”
Per útim, Pujol ha destacat que “hem de tenir una política forta respecte el mediterrani” perquè “Catalunya està formada per tres vectors: el carolingi (la primera capital de Catalunya és Aquisgrà), l’hispànic i el mediterrani”.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s