CDC ingressa oficialment al Partit Liberal Europeu

Amb Carles A. Gasòliba i Marc Guerrero amb el bureau de l’ELDR Party. Llorens dóna la mà al president dels liberals europeus, l’alemany Werner Hoyer, celebrant la incorporació

El passat 14 de maig el Consell del Partit Liberal Democràtic i Reformista Europeu (ELDR) va votar per unanimitat l’entrada de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la seva formació. D’aquesta manera, la formació nacionalista oficialitza la seva entrada en un partit de caire europeu per primera vegada en els seus 30 anys d’història política.

El partit liberal és el tercer partit europeu en nombre de diputats i considerat clau en moltes de les negociacions per aconseguir grans acords.

A la cambra europea el grup de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa compta amb 88 europarlamentaris i és la tercera força després del Partit Popular Europeu i el Partit Socialista Europeu.

A Europa, els liberals són als governs d’Holanda, Dinamarca, Finlàndia o Bulgària. Cal destacar, també l’augment important de representació liberal a les recents eleccions britàniques on van obtenir un important suport provinent de votants decebuts per la gestió de Toni Blair, en especial després de la participació de la Gran Bretanya a la guerra de l’Iraq.

Mas: “Consolidar el paper a Europa”

El Consell de l’ELDR es va reunir a Sofia, coincidint amb el 53è Congrés de la Internacional Liberal que es va celebrar durant el cap de setmana passat a la capital búlgara. El secretari general del partit, Artur Mas, present al Congrés, va certificar l’aposta del partit nacionalista per “consolidar el paper de CDC a Europa”.

Amb la notícia de l’oficialització de l’entrada de CDC al Partit Liberal Europeu, Artur Mas en el seu viatge a Sòfia, va mantenir contacte amb líders liberals de diferents països europeus com Holanda, Dinamarca, Estònia, Senegal o Guinea. Cal destacar, especialment, l’entrevista amb l’actual primer ministre de Bulgària i anterior monarca del país, Simeó de Bulgària.
18 de maig de 2005.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s